...

18 december 2018


Jaaroverzicht 2018


In de laatste periode van het jaar is het tijd om terug te blikken. We begonnen het jaar goed met de opening van ons nieuwe kantoorpand in Zeist. Vanuit ons pand, maar ook veel op locatie, werkten we met plezier voor gemeentes, ondernemers, vastgoedeigenaren en woningcorporaties aan ruimtelijke-economische vraagstukken onder andere in Amsterdam, Amersfoort, Rotterdam, Scherpenzeel en Zeist.

 

Terugblik

 

In januari was de officiële opening van Stationsvilla Princenhove! Tijdens een mooi feestje op 'Blue Monday' opende wethouder Sander Jansen van Zeist het pand officieel. We hebben er dit jaar met heel veel plezier gewerkt en na een mooie schilderbeurt in de zomer staat het er nóg mooier bij. De vergaderzaal is aan diverse gezelschappen verhuurd en we hebben ook al de eerste terugkeerders!

nieuws_jaaroverzicht_opening

(foto: Robert Zwart/BeeldKracht)

Dit jaar verwelkomden we eerst Joris Dahmen als nieuwe collega. Later knalde de confetti voor de uitbreiding met Eva Niens en Demi van Weerdenburg. De confetti vinden we nog steeds terug maar hun eerste opdracht is inmiddels met succes afgerond.

nieuws_joris.jpg 6e77012d-874b-407d-a2ea-62d72da30a79-original (1).jpeg

We hebben beleid geschreven, ondernemers bijgestaan, onderzoek gedaan, colleges gegeven en afdelingen ondersteund. In Amersfoort werkte Joost Nicasie ad interim op de afdeling Economische Zaken. Zijn hoogtepunt is het presenteren van zijn evaluatie van het detailhandelsbeleid van de gemeente. Daarnaast trok Joost door het land om op zoek te gaan naar de sporen van in het winkelbeeld verdwenen formules voor het Mausoleum van de Retail in samenwerking met Strabo en Shopping Centre News. De Free Record Shop en de Kijkshop zijn al vereeuwigd, volgend jaar wordt verder gebouwd aan de verdwenen-winkelstraat. Ook gaf Joost gastcollege op zijn alma mater, de Universiteit Utrecht.

Jeroen Verwaaijen (Strabo) en Joost Nicasie (Areaal Advies) tonen vol trots de eerste bouwplaat van het Mausoleum van de Retail.

(foto: Edwin Brugman)

 

In Amsterdam werkten we aan diverse projecten voor Woonstichting De Key: Demi en Eva werden gekroond tot ‘Miss Excel’ tijdens de data-analyse opdracht van de huurovereenkomsten van al het BOG-bezit. Joris ondersteunt de BOG-afdeling en werkt hard aan het renovatieproject rondom het Columbusplein. Met succes, deze maand hebben de eerste ondernemers hun handtekening gezet onder de verbouwingsplannen. Het vastgoedoverleg in de Dapperbuurt en de markten in Amsterdam hielden ons ook in 2018 bezig.

project_columbusplein.jpg 4ad41b50-ad3d-47ce-82c8-d52fc75b6777.jpg

Onderzoek deden we voor Woonstad Rotterdam op het gebied van BIZ-en: we adviseerden hoe de corporatie haar deelname aan BIZ-en weloverwogen kan vormgeven.  In de gemeente Scherpenzeel onderzochten we de effecten van schaalvergroting van lokale supermarkten door passantenenquêtes, het in beeld brengen van wensen en eisen van ondernemers en het afwegen van verschillende potentiële locaties. Tot slot hielpen we ondernemers in Zeist bij hun aanvraag voor de gevelfondsen van de gemeente.

 

Aan het eind van het jaar werkten we ook aan teambuilding... in de sfeervolle Utrechtse werfkelder van de Salon van Weleer deden we Het Scriptorium, een 'live-action-game'. In een bloedstollend en behoorlijk chaotisch uur losten we puzzels op, werkten we samen en vonden we uiteindelijk de diamanten waar we naar op zoek waren.

nieuws_teamfoto_scriptorium 

Op naar 2019!

 

We hebben zin in het nieuwe jaar! Met de omzetting van de rechtsvorm naar een B.V. hebben we het bedrijf toekomstbestendiger gemaakt. Aankomend jaar bestaat Areaal Advies 10 jaar. Ellen blikt vooruit: “We kijken er naar uit om samen verder te groeien, om te bouwen aan het bedrijf en dat we als bedrijf leuke projecten kunnen blijven doen”.

 

 

 

 

 


STUUR DOOR | DELEN >
STEL EEN VRAAG N.A.V. DIT BERICHT >
NIEUWS OVERZICHT >