...

5 september 2019


Het hart beter laten kloppen


In het hart van Geuzenveld in Amsterdam Nieuw-West ligt buurtwinkelcentrum Lambertus Zijlplein. Het voorzieningenniveau voldoet niet op alle vlakken aan de wensen van de bewoners. De gemeente Amsterdam heeft de ambitie uitgesproken om een kwaliteitsimpuls te geven aan het plein om het een aantrekkelijker en veiliger winkelgebied te maken en wil daar de bezoekers van het plein bij betrekken. Voor welke verbeteringen voelen de bezoekers en bewoners van het plein wat en welke voorzieningen missen ze?

 

Areaal Advies voerde een passantenonderzoek uit in het winkelgebied en online onder de bewoners van Geuzenveld. De mening van bezoekers is getoetst aan de hand van verschillende stellingen zoals “Het Lambertus Zijlplein is een gezellig plein”. De antwoorden zijn in de analyse omgezet in een (gemiddelde) waardering die de mening van de bezoekers meetbaar maakt. Diversiteit en variatie in voorzieningen en winkels wordt gezien als een belangrijk aandachtspunt voor het winkelgebied, zoals door een passant wordt toegelicht: “Ik kan op het plein een broodje döner halen, maar ik zou bijvoorbeeld ook wel eens een loempia of iets anders willen eten”. De bewoners willen meer bloembakken en groen, meer aandacht voor het schoon houden en het creëren van een plaats voor ontmoeting op het plein.

 

De resultaten van ons onderzoek ‘Het hart beter laten kloppen’ worden gebruikt in het Uitvoeringsprogramma 2018 – 2021 van de Gemeente Amsterdam, waarin ambities en acties zijn opgesteld voor de toekomst van het plein.

Lambertus Zijlplein1.png 

 

Meer weten over dit passantenonderzoek of de mogelijkheden voor een soortgelijk onderzoek in uw winkelgebied? Neem contact op met onze collega Joost Nicasie (j.nicasie(at)areaaladvies.nl)


STUUR DOOR | DELEN >
STEL EEN VRAAG N.A.V. DIT BERICHT >
NIEUWS OVERZICHT >