...

9 juni 2017


Bed & Breakfast Vergulden Eenhoorn opent haar deuren


Prestigieus project vijf jaar na prijsvraag vanuit Gemeente Amsterdam helemaal afgerond

 

Voor Ellen Borgmeijer lijkt het nog zo kort geleden; in 2012 was ze lid van een jury, samengesteld door de Gemeente Amsterdam, die moest bepalen welk plan het beste was voor het Rijksmonument De Vergulden Eenhoorn in Amsterdam Oost. Anno 2017 is het project helemaal afgerond en is, na het duurzame restaurant met café, op 2 juni jl. ook het hotel/Bed & Breakfast geopend.

a6a194a932ba4c714748cd96c5e702c7_f75.jpg

‘De ondernemers die in 2012 de prijsvraag wonnen – Arie de Vries, Matan Schabracq, Pim Evers, Tamir Schabraq, Thomas Anderiesen en Tijn de Smit – hebben een droom werkelijkheid laten worden’,  vertelt Borgmeijer enthousiast. ‘Het plan van de heren trok me meteen aan; ze wilden echt een trekpleister van De Vergulden Eenhoorn maken, een plek waar iedereen welkom is. Niet een besloten geheel, maar echt gericht op het aantrekken van allerlei doelgroepen. Ze hadden een bijzonder originele presentatie, zelfs compleet met een heuse proeverij, waarmee de beleving en sfeer die ze voor ogen hadden direct duidelijk werd. Naast de duidelijke presentatie zijn de heren ervaren ondernemers, die al eerder een dergelijke uitdaging hebben aangepakt en succesvol omgetoverd tot een heuse trekpleister.’

c694b7a00f22e3df0ae0b2917a40622d_f74.jpg

Het project De Vergulden Eenhoorn was een behoorlijke uitdaging voor de heren ondernemers. Het gebouw is van binnen én van buiten een monument, wat betekent dat bijvoorbeeld de indeling niet zomaar veranderd mocht worden. Daarnaast moest, voor het ombouwen naar een horecagelegenheid, uiteraard rekening gehouden worden met de eisen vanuit de horecawetgeving en de brandweer. ‘De Vergulden Eenhoorn is nog steeds een monument, maar wel helemaal getransformeerd naar een plek van nu. Nu ook de Bed & Breakfast open is, is de transformatie compleet. Petje af voor de heren; de sfeer en beleving zoals zij deze in 2012 beschreven is echt werkelijkheid geworden!’ besluit Ellen.

Website Vergulden Eenhoorn

 


STUUR DOOR | DELEN >
STEL EEN VRAAG N.A.V. DIT BERICHT >
NIEUWS OVERZICHT >